Digitális mintavétel

3D-s digitális érintésmentes mintavétel

Ismerje meg a XXI.századi technológiát az érintés- és gipszelés nélküli mintavételt és a CAD/CAM rendszerű termék készítést.
Cégünknél – szinte egyedülállóan Magyarországon – alkalmazzuk a számítógépes mintavételt, mely jelentősen megkönnyíti mind az ortopédtechnikus, mind a páciens életét.

A mintavétel

Kétféle mintavételi eszközt használunk: az egyik egy gyors, IPad-hez kötött 3 dimenziós kamerás szkenner, amellyel elsősorban a koponyakorrigáló ortéziseket készítjük a babáknak. Őket nehéz arra rábírni, hogy néhány percig mozdulatlanok maradjanak.

A másik, egy sokkal részletgazdagabb mintát és 3D-s modellt eredményező szkenner, ami fotoelektronikus technológiát alkalmaz a modell leképezéséhez.
Ez utóbbival akár kisebb, már meglévő eszközöket is le tudunk modellezni, majd újragyártásra küldeni az NC gépünkbe.

A mintavétel menete

Egy hordozható számítógéphez kötött modelláló eszközzel kollégánk végigpásztázza azon testrészét, melyről a mintát le kell venni, gipsz, víz, várakozás és nehézkes öltözködés nélkül.

A szkenneléssel egyidőben a számítógép kijelzőjén megjeleníti digitalizált testrészét. Az így elkészült mintát Ön megtekintheti, kollégánk ezután elmenti és megkezdődik a segédeszköz digitális tervezése.

Tervezés

A tervezés a levett digitális minta alapján történik.Speciális, 3D-s tervezőprogram segítségével  kollégánk „faragni”, modellálni, méreteket változtatni tud, egyszóval mindent, amit a hagyományos modellkészítés során is megtesz.A tervezés környezetbarát, hiszen nincs alapanyag és víz felhasználás.

A segédeszköz elkészítése, gyártása

A digitális modell ezután ellenőrzésre kerül, majd a fizikai modellt elkészítő számítógép-vezérelt marógépbe kerülnek az adatok.A nyersanyag behelyezése és a beállítások elvégzése után a gép kifaragja a számítógépen tervezett mintát.Elkészülés után a segédeszköz készítés manuális része következik, majd a próba és a végleges átadás.

Miért előnyös?

A hagyományos gipszmintavétellel összehasonlítva a digitális mintavétel: