Testtartás vizsgálat

Újdonság!

Testtartás vizsgálat

2015 december 1-el új diagnosztikai vizsgálatot vezettünk be, amellyel a már meglévő nyomáspontos talpvizsgálatot egészítjük ki.

Mi az a testtartás vizsgálat?

Az egyik leggyakoribb tartáshiba az előrehelyezett fejtartás, amely az állandósult nyakfájdalmak, fejfájások és nyaki merevség egyik általános oka. A deréktáji fájdalmakért ugyanakkor sokszor a hanyagtartás, illetve túlzottan előredöntött felsőtest felelős.

postureA testtartás vizsgálaton fényképfelvételeket készítünk szemből egy függőón és egy diagram segítségével. Az egyik felvétel talpbetét használata nélkül, a másik talpbetét használatával készül.

A felvételeken látszik az Ön tartása a függőleges „vonalhoz” (amit a függőón képez) és a falon elhelyezett testtartás vizsgáló diagramhoz képest. Amennyiben a függőleges vonalhoz vagy a diagramhoz képest helytelen pozitúra jön létre, úgy ez hanyagtartásra vagy gerincgörbületi elváltozásra utal.

Amennyiben vállai a függőónra nem teljesen merőlegesek, azaz lejjebb vagy feljebb vannak, úgy ez is a hanyagtartásnak minősül.

Mi a szerepe a talpbetétnek a helyes testtartás kialakításában?

A helyes testtartás elsajátítására számos megoldás létezik (sportolás, tornagyakorlatok, úszás, gyógytorna, stb.), ám az egyik „legkényelmesebb”, ha megfelelő talpbetétet készíttetünk magunknak. A talpbetét az egész testre kihatással van: a láb, illetve talp részre, a gerincoszlopra, a medencére és a derekunkra.

Főként gyermekkorban ajánlott viseletének megkezdése, amíg az emberi test fejlődik és növekszik, de felnőttkorban is komoly változásokat érhetünk el vele a már kialakult láb és gerincbántalmak kezelésében.

testtartas_oldalMegfelelő talpbetét használatával megváltozik az alátámasztás, a terhelési pontok elhelyezkedése és a test pozitúra képe is. A talpbetét képes korrigálni, egyensúlyba hozni a bokasüllyedésből, lúdtalpból vagy más lábbetegségből eredő hanyagtartást.

Hogyan történik a vizsgálat?

Önálló talpnyomás mérés: csak nyomásmérés készül, testtartás fényképfelvétel nélkül.

podiatriai_testHa kombinált vizsgálatot igényel, akkor talpnyomás mérő szenzorra áll rá először lábbeli és talpbetét nélkül, majd az elkészült talpbetétjét a szenzor és a talpa közé helyezve megismétlik a vizsgálatot, s mindeközben elkészítik a testtartás fényképfelvételeket is.

Vizsgálati díj, jelentkezés testtartás vizsgálatra

A vizsgálatra talpbetét készítés keretében lehet jelentkezni.

1. Önálló talpnyomás mérés,  testtartás vizsgálat nélkül: 2 400 Ft.
2. Kombinált testtartás vizsgálat talpnyomás méréssel: 3 000 Ft.

Jelentkezhet telefonon lehet a +36 1 330 7735 vagy a +36 1 329 0026 számon.

Lezárva, 2015.12.09.